Kursevi nemačkog jezika na svim jezičkim nivoima

Ko smo mi

Austrijski Instituti u Evropi nude kurseve nemačkog jezika na svim jezičkim nivoima i za sve starosne grupe. Oni organizuju manifestacije, konkurse i projekte i organizuju polaganja za sticanje međunarodno priznate zvanične Austrijske jezičke diplome (ÖSD sertifikat). Isto tako, Austrijski Instituti izdaju nastavni materijal i sarađuju sa nacionalnim i internacionalnim udruženjima i obrazovnim institucijama.

Austrijski Institut, društvo sa ograničenom odgovornošću, jeste i zvanični ponuđivač kurseva nemačkog jezika u inostranstvu. On je 100 % u vlasništvu Republike Austrije. Predstavlja ga Savezno Ministarstvo za evropske i inostrane poslove. Nadzorni odbor je sačinjen od predstavnika četiri ministarstava i Privredne komore.

Gde smo mi

ČLAN EUNIC-a

Od 2016. godine smo punopravni član EUNIC-a, mreže nacionalnih kulturnih instituta Evropske Unije. Zajedno sa Austrijskim institutom ova mreža obuhvata 36 kulturnih ustanova iz 27 zemalja. Mreža takođe raspolaže mrežom takozvanih "klastera" u više od 80 zemalja. Austrijski institut već godinama sarađuje sa drugim evropskim kulturnim institutima.