Nastavni materijali

Online ponuda

Učenje nemačkog preko interneta - punuda je velika i raznovrsna! Za Vas smo odabrali:

deutsch.info

Trenutno nemate dovoljno vremena da pohađate kurs nemačkog? Vežbajte i proširite Vaše znanje jezika sa deutsch.info. Ova online platforma nudi besplatne kurseve za nivoe A1, A2 i B1. Kursevi, medijateka kao i praktični saveti za život u Nemačkoj i Austriji stoje Vam na raspolaganju na sedamnaest različitih jezika.

Kliknite ovde : www.deutsch.info

sprachportal.at: materijali na temu Austrije

Naše materijale o Austriji smo aktualizovali i preradili. Od sada ćete ih naći na Sprachportal-u, platformi za učenje koju su zajedno osmisili Austrijski institut i Austrijski integracioni fond.

Österreich Spiegel

Österreich Spiegel su novine koje su namenjene kao dodatni materijal u nastavi i koje izdaje Austrijski institut u saradnji sa Austrijskim integracionim fondom. Bilo da učite nemački zbog posla ili studija ili samo iz zabave - u našim novinama naći ćete interesantne i autentične članke iz austrijske štampe. Dopuna svakom izdanju su audio tekstovi sa radio prilozima koji se mogu besplatno skinuti i dodatak namenjen vežbanju. Idealan poklon za one koji predaju nemački kao i za one koji ga uče! Primerak možete preuzeti na našem institutu a ukoliko želite da se pretplatite na novine, možete to učiniti na  stranici naše centrale u Beču ili preko mejla (samo na nemačkom)!

Skripta za stručni nemački

Potreban Vam je nemački za Vašu struku? Tim stručnjaka i iskusnih predavača nemačkog je za Austrijski institut pripremio materijale iz oblasti prava, ekonomije i zdravstva. 

Više informacija naći ćete OVDE.

Didaktizacije filmova

Gledanje filmova je istovremeno i dobar način za učenje jezika. Naši materijali za Vam pomažu u aktivnom korišćenju filmova u nastavi. Za svaki ukus imamo odgovarajući film! Više informacija naći ćete OVDE.

Menadžment grupe u nastavi nemačkog

Kako da motivišem učenike da još efikasnije uče? U čemu je problem, ako nastava i pored najbolje pripreme jednostavno ne "funkcioniše"? Kojim metodama mogu da unesem svežinu u grupu? Naši saveti u vezi sa menadžmentom grupe će Vam pomoći da u nastavi bolje razumete procese grupne dinamike. Više informacija naći ćete OVDE.